Paul Bø fra Næringsetaten

Tyrkiske Organisasjoner i Oslo samarbeider med Enhet for Mangfold og Integrering (EMI) og Næringsetaten for å formidle kunnskap om å etablere egen bedrift. Vi hadde et kommunikasjonsmøte 17.juni 2011 i Oslo.

En detaljert beskrivelse gjengitt fra EMIs sider er som følger:

En god del innvandrere som ønsker å etablere firma i Norge har store vanskeligheter med å komme i gang på grunn av språk og mangel på etableringskompetanse. For å gjøre det lettere for denne gruppen grundere har Oslo kommune ved Næringsetaten satt i gang et prøveprosjekt der kommunen arrangerer et eget etablererkurs rettet mot utvalgte språkgrupper.

Disse kursene tar for seg de viktigste punktene rundt bedriftsetablering når det gjelder lover, regler, dine rettigheter og plikter samt forretningsutvikling, markedsføring og salg. Kursene er svært praktisk rettet og vil være et godt utgangspunkt for at grundere med innvandrerbakgrunn skal lykkes med egen bedrift.

Representanter fra 9 forskjellige tyrkiske organisasjoner har deltatt på et slikt kurs og er meget fornøyde med prosjektet. De vil spre informasjon om kurset til sine medlemmer.

I 2011 arrangerer Servicekontoret for næringslivet etablererkurs på arabisk, polsk, somali og tyrkisk. For mer informasjon om kursene på arabisk, polsk, somali og tyrkisk, klikk på linken under:

http://www.naringsetaten.oslo.kommune.no/etablering_av_egen_bedrift/etablererkurs_pa_andre_sprak/

Bilder fra arrangementet:

Paul Bø fra Næringsetaten
Ali Unsal, Ismail Aricigil og Uzeyir Cosar fra Tyrkiske Organisasjoner i Oslo
Forrige artikkelMøte med statsråd Audun Lysbakken – terrorangrepene og samfunnsutvikling
Neste artikkelLedige stillinger som leksehjelpslærer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here