Inspirasjon & Kultur

Mandag 21. februar har Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening også invitert representanter fra Tyrkisk Barn og Ungdomsorganisasjon og hatt en lærerikt inspirasjons og ekskursjonsreise til Nasjonalbiblioteket i Oslo og Karl Johans Gate. Vi har hele tiden hatt bak i tankene hvordan vi kan bruke eksisterende ideer og verdier fra andre institusjoner. Det er verdifullt med sentrale og nasjonale kunnskapsenter, biblioteker og kulturminneressurser. Samtidig ønsker vi også å ha et tilsvarende plattform for både våre medlemmer og lokalmiljøet i framtiden.

Uzeyir Cosar (styremedlem) fra Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening og Ali Unsal (leder) fra Tyrkisk Barn og Ungdomsorganisasjon sammen med 4 barn/ungdommer fikk anledningen til å utforske og erfare kulturminnene den dagen.

Vi ser hvor konsentrert, motivert og engasjert både barn/ungdommen er såvel som voksne. Ungene fikk ikke “nok” tid i forbindelse med besøket siden tiden gikk for fort.

Ulike artikler om kultur ble studerert i arkivet til Aftenposten ved hjelp av digitalt datamaskinutstyr. Vi takker de de ansatte i Nasjonalbiblioteket for deres hjelp og veiledning under besøket.

Her ser vi ulike bøker som atlas, Norges kart etc tilgjengelig for besøkende.

Det var også gledelig å se en stor sal som var satt av til å kunne studere i fred og ro og en hadde all tilgjengelige kilder bare en rakk ut hånda til hyllene. Det gir veldig mye mer fleksibilitet og studere kildene fysisk, kontra elektronisk og vi synes dette er vel så viktig som å ha informasjon og kultur tilgjengelig elektronisk. På den andre siden har kilder og ressurser i en datamaskin utvilsom store fordeler med tanke på søkemuligheter, rask tilgang til veldig mye informasjon og samtidig mye mer mobilt (en kilobyte veier mindre enn en bok).

Vi fikk muligheten til å se kulturminneutsillingen “Veier til Søndre Nordstrand” som var satt opp i Nasjonalbiblitoteket. På bildet ser vi personer fra ulike land som kommer fra søndre Norstrand som sier noe om hvordan de har det i Bydelen.

Vi planlegger framover og delta på flere utstillinger for å tilegne oss mer erfaring og få nye impulser. Vi planlegger også en tur til Deichmanske Hovedbibliotek i Oslo.

Alt i alt var turen til Nasjonalbiblioteket svært vellykket og vi har bemerket oss  “Jeg fikk lyst til å komme hit hver dag – behalige, kultur og tradisjonsfylte omgivelser” sa en veldig inspirert Uzeyir Cosar.

Vi hadde også en sesjon i Karl Johansgate før åpningen av den høyst ventende Ski-VM.
Det var artige utstillinger og is-skulpturer som var meget facinerende.

Bildene viser ulike ustillinger.

Vi har også i ettertid vært på befaring i Karl Johans gate under åpninge av ski-VM og dagen derpå og det er overveldende og se hvordan kulturen og tradisjonen for ski bli tatt vare på og samtidig blir overført fra generasjon til generasjon. Det var knapp med plasser på Universitetsplassen under åpningen og områdene foran storskjemene utenfor Stortinget og Nasjonaltheatret var fylt opp av engasjerte ski-elskere som ropte “Heia Norge”.

Langs gangfeltet i Karl Johan var det satt opp ulike tre-brakker som serverte kanskje noe av den mest populære kulturminnene som brunost, vafler og ostehøvvel!

Forrige artikkelVaremerke for Tyrkiske Organisasjoner i Oslo
Neste artikkelGeneralforsamling for Tyrkiske organisasjoner i Oslo

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here