Tyrkiske dager i Oslo

Foto: Wasim Riaz

Ferske lefser og kebab sammen med Oslos «Grand Bazar» finner du denne helgen på Grünerløkka.

– Vi var på Botanisk hage og ble litt sultne. Da la vi merke til den tyrkiske matmessen, sier Simon Nordvold Barak og Maria Dravecka.

Barak har vært i Tyrkia, og kjenner godt til den tyrkiske maten.

– Jeg vet at tyrkisk mat er godt. Nå skal jeg smake på litt søtsaker, sier Barak mens Dravecka nyter grillspyd i lefse.

Tyrkisk kultur

Onsdag startet tyrkisk mat- og håndverksmesse i lokalene til Slurpen som ligger rett ved Lakkegata skole på Grünerløkka. Det er ellevte gang tyrkerne i Norge viser frem sin kultur på denne måten.

– Vi var her også i fjor, og synes dette er en veldig fin messe. Man blir kjent med den tyrkiske kulturen. Og så kan man kjøpe smykker og andre ting man stort sett bare finner i Tyrkia, sier Jarie Jarjo som har med datteren Mammi Jallow (11) på messen.

– I dag har vi kjøpt øredobber og hårspenner. Og så skal vi spise god mat, sier Mammi.

Selv om lokalene til Slurpen ikke kan sammenlignes med Grand Bazar i Istanbul, finner man noen av de samme varene som man finner i den populære basaren i Istanbul. Dette gjelder blant annet tyrkiske tekopper og tepper.

Kermes_2014
Foto: Wasim Riaz

Penger til godt formål

Ahmet Kocaguzel og Halit. Halit står ved grillspydene i sommervarmen. Begge to er ganske svette, men takler varmen godt.

– Det er ikke lett å stå her, men pengene vi tjener på matsalg går blant annet til barns utdannelse, sier Halit.

Ali Unsal i arrangørkomiteen forteller at det er tre tyrkiske organisasjoner som står bak messen.

– Formålet er å vise frem den tyrkiske kulturen og bygge bro mellom Norge og Tyrkia. Dette er også et sosialt høydepunkt for mange tyrkere som ikke har sett hverandre på månedsvis. Og overskuddet fra salget av mat og andre varer går til barneaktiviteter i regi av organisasjonene. Det er blant annet snakk om leksehjelp for tyrkiske barn i Oslo, sier Unsal.

Messen er åpen fra klokken 11 til 20 til og med søndag, og har gratis adgang.

Artikkelen ble først publisert i Osloby.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here